BØGERNE - OVERSIGT - BARDEN BEEDLES EVENTYR

 

ORIGINALVERSION:

Titel: The Tales of Beedle the Bard
Forlag: The Chrildren's High Level Group og Bloomsbury
Udkom: 4. december 2008 (på engelsk)
Sider: 108

DANSK VERSION:

Titel: Barden Beedles Eventyr
Forlag: Gyldendal
Oversat af: Hanna Lützen
Udkom: 4. december 2008 (på dansk)
Sider: 107

 

BAGSIDETEKST:

BARDEN BEEDLES EVENTYR er en magisk klassiker fra Harry Potters trolmandsverden og en bog til alle Harry Potter-fans.

I det sidste bind i Harry Potter-serion testamenterer Albus Dumbledore sit eksemplar af Barden Beedles Eventyr til Hermione. Et af eventyreme. 'Eventyret om De Tre Brødre', spiller en vigtig rolle i Harry Potters dramatiske opgør med Voldemort.

Denne udgave indeholder 'Eventyret om De Tre Brødre' og fire andre originale magiske eventyr med Albus Dumbledores personlige kommentarer. Eventyrene er illustreret af forfatteren, J.K. Rowling.

Overskuddet fra salget af denn bog går til the Children's High Level Group

The Children's High Level Group (CHLG) arbejder for at beskytte og fremme børns rettigheder og gøre livet bedre for sårbare unge mennesker

 

FRA GYLDENDAL.DK:

I 2007 lavede J. K. Rowling syv individuelle eksemplarer af Barden Beedles Eventyr. Hvert eksemplar var håndskrevet og illustreret på velinpapir, indbundet i brunt marokkansk læder og dekoreret med forskellige halv-ædelstene.

Seks af bøgerne gav forfatteren til de mennesker, der har været tæt knyttet til Harry Potter-bøgerne de sidste 17 år, den syvende gav hun til CHLG, der gennem Sotheby's i London satte den på auktion.

Barden Beedles Eventyr slog flere rekorder - auktionsrekord for et moderne litterært manuskript, auktionsrekord for et af J. K. Rowlings manuskripter, og auktionsrekord for en børnebog - da den blev solgt på Sotheby's den 13. december 2007 for 1,95 millioner pund. Det var Amazon, der vandt auktionen.

dansk og engelsk forside

 

Tekst og design på denne side tilhører Thyme © 2004-2013

Personer, navne og univers tilhører J.K. Rowling © 1997-2013

 

Link mig: